Slastno kvaÅ”eno pekovsko pecivo z orehovim nadevom, ki združuje okus tradicionalne slovenske potice in mehkih buhteljnov, kakrÅ”ne so pekle naÅ”e babice. AS orehova potiÄka je primerna za zajtrk ali malico, najbolje pa se zraven prileže skodelica AS bele kave.
Izdelek najdete na izbranih AS prodajnih avtomatih po Sloveniji.
ALI STE VEDELI?
KVAÅ ENO ALI VZHAJANO TESTO uporabljamo za veliko jedi, slanih ali sladkih. Priprava testa je zelo preprosta, a hkrati prava umetnost. Glavne sestavine kvaÅ”enega testa so voda, moka, kvas in sol. Sol izboljÅ”a okus in pripomore k lepÅ”i teksturi testa, zato je v kvaÅ”enem testu nenadomestljiva. Za sladke izdelke obiÄajno vodonadomestimo z mlekom, dodamo lahko tudi jajca, smetano, maslo, zaÄimbe …
Bistvo kvaÅ”enega testa je v vzhajanju. Testo moramo pustiti poÄivati dovolj dolgo, da kvas opravi nalogo vzhajanja testa, hkrati pa se ustvarijo arome, edinstvene za kvaÅ”eno pecivo.
KAJ PRAVI PREHRANSKI SEMAFOR O OREHOVI POTIÄKI?
SESTAVINE
TESTO (65 %): PÅ ENIÄNA bela moka T 500, voda, zmes za fino pekovo pecivo (sladkor, PÅ ENIÄNA moka, PÅ ENIÄNI gluten, posneto MLEKO v prahu, sol, JAJÄNI rumenjak v prahu, emulgatorja (E 471, E 481), konzervans E 282, aroma), sonÄniÄno olje, kvas, encimi, sredstvo za obdelavo moke askorbinska kislina.Ā NADEV (35 %): orehov nadev 66 % (sladkor, OREHI 17 %,Ā PÅ ENIÄNA moka za nabrekanje, PÅ ENIÄNI kalÄki,Ā SOJIN drobljenec v prahu, SIROTKA v prahu, koruzna moka, JAJÄNI beljak v prahu, vanilin, cimet), voda.
Lahko vsebuje sledove sezamovih semen in drugih oreŔkov.
Sledite oznaki AS IZBIRAĀ in si privoÅ”Äite malico, prigrizek ali napitek BREZ SLABE VESTI in v vsakem trenutku dneva.