AS IZBIRA 💚 OREHOVA POTIČKA

Slastno kvašeno pekovsko pecivo z orehovim nadevom, ki združuje okus tradicionalne slovenske potice in mehkih buhteljnov, kakršne so pekle naše babice. AS orehova potička je primerna za zajtrk ali malico, najbolje pa se zraven prileže skodelica AS bele kave.

Orehova potička

Izdelek najdete na izbranih AS prodajnih avtomatih po Sloveniji.


ALI STE VEDELI?

KVAŠENO ALI VZHAJANO TESTO uporabljamo za veliko jedi, slanih ali sladkih. Priprava testa je zelo preprosta, a hkrati prava umetnost. Glavne sestavine kvašenega testa so voda, moka, kvas in sol. Sol izboljša okus in pripomore k lepši teksturi testa, zato je v kvašenem testu nenadomestljiva. Za sladke izdelke običajno vodo nadomestimo z mlekom, dodamo lahko tudi jajca, smetano, maslo, začimbe …

Bistvo kvašenega testa je v vzhajanju. Testo moramo pustiti počivati dovolj dolgo, da kvas opravi nalogo vzhajanja testa, hkrati pa se ustvarijo arome, edinstvene za kvašeno pecivo.

KAJ PRAVI PREHRANSKI SEMAFOR O OREHOVI POTIČKI?

AS potička

SESTAVINE

TESTO (65 %): PŠENIČNA bela moka T 500, voda, zmes za fino pekovo pecivo (sladkor, PŠENIČNA moka, PŠENIČNI gluten, posneto MLEKO v prahu, sol, JAJČNI rumenjak v prahu, emulgatorja (E 471, E 481), konzervans E 282, aroma), sončnično olje, kvas, encimi, sredstvo za obdelavo moke askorbinska kislina. NADEV (35 %): orehov nadev 66 % (sladkor, OREHI 17 %,  PŠENIČNA moka za nabrekanje, PŠENIČNI kalčki,  SOJIN drobljenec v prahu, SIROTKA v prahu, koruzna moka, JAJČNI beljak v prahu, vanilin, cimet), voda.

Lahko vsebuje sledove sezamovih semen in drugih oreškov.

Sledite oznaki AS IZBIRA in si privoščite malico, prigrizek ali napitek BREZ SLABE VESTI in v vsakem trenutku dneva.

Več vsebin ...