AS IZBIRA šŸ’š OREHOVA POTIČKA

Slastno kvaŔeno pekovsko pecivo z orehovim nadevom, ki združuje okus tradicionalne slovenske potice in mehkih buhteljnov, kakrŔne so pekle naŔe babice. AS orehova potička je primerna za zajtrk ali malico, najbolje pa se zraven prileže skodelica AS bele kave.

Orehova potička

Izdelek najdete na izbranih AS prodajnih avtomatih po Sloveniji.


ALI STE VEDELI?

KVAÅ ENO ALI VZHAJANO TESTO uporabljamo za veliko jedi, slanih ali sladkih. Priprava testa je zelo preprosta, a hkrati prava umetnost. Glavne sestavine kvaÅ”enega testa so voda, moka, kvas in sol. Sol izboljÅ”a okus in pripomore k lepÅ”i teksturi testa, zato je v kvaÅ”enem testu nenadomestljiva. Za sladke izdelke običajno vodo nadomestimo z mlekom, dodamo lahko tudi jajca, smetano, maslo, začimbe …

Bistvo kvaŔenega testa je v vzhajanju. Testo moramo pustiti počivati dovolj dolgo, da kvas opravi nalogo vzhajanja testa, hkrati pa se ustvarijo arome, edinstvene za kvaŔeno pecivo.

KAJ PRAVI PREHRANSKI SEMAFOR O OREHOVI POTIČKI?

AS potička

SESTAVINE

TESTO (65 %): PÅ ENIČNA bela moka T 500, voda, zmes za fino pekovo pecivo (sladkor, PÅ ENIČNA moka, PÅ ENIČNI gluten, posneto MLEKO v prahu, sol, JAJČNI rumenjak v prahu, emulgatorja (E 471, E 481), konzervans E 282, aroma), sončnično olje, kvas, encimi, sredstvo za obdelavo moke askorbinska kislina.Ā NADEV (35 %): orehov nadev 66 % (sladkor, OREHI 17 %,Ā  PÅ ENIČNA moka za nabrekanje, PÅ ENIČNI kalčki,Ā  SOJIN drobljenec v prahu, SIROTKA v prahu, koruzna moka, JAJČNI beljak v prahu, vanilin, cimet), voda.

Lahko vsebuje sledove sezamovih semen in drugih oreŔkov.

Sledite oznaki AS IZBIRAĀ in si privoŔčite malico, prigrizek ali napitek BREZ SLABE VESTI in v vsakem trenutku dneva.

Več vsebin ...