AS IZBIRA 💚 štručka z drožmi in 5-imi semeni

Sočna, aromatična in hranljiva štručka z drožmi in 5-imi semeni  je odlična izbira za kakovostno malico na poti. Kombinirate jo lahko z AS jogurti in skrbno izbranimi AS napitki iz našega zdravega programa AS IZBIRA.

AS štručka z drožmi in semeni

Izdelek najdete na izbranih AS prodajnih avtomatih po Sloveniji.

ALI STE VEDELI?

DROŽI so naravno vzhajalno sredstvo, ki lahko povsem nadomestijo pekovski kvas. Nekateri jih imenujejo divji kvas, drugi kislo testo. Zmešamo moko in vodo ter pustimo na toplem. Naravno prisotni mikroorganizmi sprožijo proces fermentacije ali po domače vrenja in zmes začne naraščati. Kruh pripravljen z drožmi je lažje prebavljiv in ne povzroča napenjanja.

Narezana štručka z drožmi

ASKORBINSKA KISLINA je kemijsko ime za VITAMIN C.
Moki ga dodajajo, ker stabilizira lepek in izboljša sposobnost zadrževanja plinov v testu, posledično ima izdelek večji volumen, se lažje oblikuje, testo pa je bolj stabilno pri fermentaciji.

KAJ PRAVI PREHRANSKI SEMAFOR O ŠTRUČKI S SEMENI?

Prehranski semafor

SESTAVINE

PŠENIČNA bela moka T 500,  voda, droži 20% (PŠENIČNA bela moka T 500, voda, koruzna moka, bakterije za kislo testo), semena 7,8 % (sončnična semena, SEZAM, lan, chia semena, mak), RŽENA  polnozrnata moka, melasa, jodirana sol, PŠENIČNI  gluten,  sredstvo za zgostitev guar gumi, PŠENIČNO kislo testo v prahu, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, encimi. Lahko vsebuje sledove mleka, jajc, soje in oreškov.

Sledite oznaki AS IZBIRA in si privoščite malico, prigrizek ali napitek BREZ SLABE VESTI in v vsakem trenutku dneva.

Več vsebin ...