AS ZA NAŠ PLANET

Automatic servis planet

Danes, je za AS pomemben dan! 5. junija 2019, na svetovni dan okolja, se uradno pridružujemo svetovni iniciativi za ohranitev našega planeta.  Zgodbo smo začeli razvijati iz lastne želje po spoštovanju in odnosu do okolja ter na pobudo vas, naših zvestih uporabnikov.

AS DELA KORAKE ZA OHRANITEV NAŠEGA PLANETA

Eden največjih izzivov današnjega časa je onesnaževanje okolja s plastiko. Na nas posameznikih je odgovornost, da pričnemo spreminjate svoje navade in delati majhne korake. Dozorela je odločitev, da bomo načrtno vzpodbujali kulturo odgovornosti do okolja ter na ta način odgovorno izbirali prave korake za našo skupno prihodnost.

V sklopu 30. obletnice podjetja smo v AS naredili prvi korak in oblikovali AS gibanje za ohranitev našega planeta. Gibanje, ki smo ga poimenovali AS za naš planet, smo postavili na zelo pomembno mesto v podjetju. AS za naš planet je postal eden od treh razvojnih stebrov Automatic servisa.

Glavna cilja AS razvojnega stebra sta:

  • zmanjšanje porabe lončkov za enkratno uporabo,
  • osveščanje javnosti glede AS dejavnosti in vpliva na okolje.

AS IN RAVNANJE Z ODPADKI

V preteklih mesecih smo resno vzeli vse informacije, ki so prihajale s terena in izluščili tri najpogostejše trditve, ki se pojavljajo v vsakodnevnih pogovorih. Natančno smo se seznanili z novo EU direktivo o zmanjšanju vplivov nekaterih plastičnih proizvodov za enkratno uporabo na okolje, ki je bila sprejeta oktobra 2018. Za mnenje smo povprašali različne strokovnjake, prebrali ogromno literature ter zaključke zbrali v dokumentu, ki na enostaven način razloži zahteve direktive in spremembe, ki jih le ta prinaša na področju vendinga.

Več o tem lahko preberete v letaku EMBALAŽA IN VENDING.

Vending

AKTIVNOST »UPORABI SVOJ LONČEK« NA AS PRODAJNIH AVTOMATIH

Na svetovni dan okolja, 5. junija 2019, smo ASi štartali vseslovensko akcijo. Na izbranih AS avtomatih boste našli nalepko UPORABI SVOJ LONČEK, kar pomeni, da ima avtomat možnost uporabe lastnega lončka. Vabimo vas, da izkoristite to možnost in na ta način  pomagate pri našem skupnem cilju, da zmanjšamo porabo lončkov za enkratno uporabo. Postanite ambasador AS za naš planet.

Označevanje avtomatov bo potekalo postopoma in poskrbeli bomo, da bo mogoče uporabiti svoj lonček na čim večjem številu naših prodajnih avtomatov.

KOŠI ZA LOČENO ZBIRANJE ODPADKOV

V planu imamo številne druge aktivnosti na poti do uresničitve zastavljenih ciljev. Intenzivno razvijamo nov sistem košev za ločeno zbiranje odpadkov, prilagojen za vending uporabnike. Zelo pomembno je, da vsak odpadek najde svoje mesto v namenskem košu. V AS si prizadevamo, da imamo naša prodajna mesta opremljena z namenskimi koši za ločeno zbiranje odpadkov, vas pa prosimo, da se potrudite in embalažo odložite v namenski koš. Tako bo odpadna embalaža našla pot do reciklaže, predvsem pa ne bo končala v morju ali gozdu.

Za konec pa misel, ki jo vsi ASi živimo na vseh področjih našega delovanja in vam jo ob tej priložnosti predajamo in vas vabimo, da se nam pridružite:

Tako malo je potrebno, da postaneš pravi AS! Skupaj zmoremo.