KALORIJE V KAVI IN TOPLIH NAPITKIH ♥ love AS caffe

Espresso kava iz AS prodajnega avtomata je prava kava, pripravljena iz sproti zmletih kavnih zrn in kot taka je praktično brez energijske vrednosti. Z dodatkom sladkorja in mleka spreminjamo okus in energijsko vrednost kave, odvisno od dodane količine.

Kalorije v kavi AS kavni avtomat

KOLIKO KALORIJ JE V KAVI IN NAPITKIH IZ AVTOMATA?

Energijska vrednost kave in kavnih napitkov je odvisna predvsem od načina priprave kave in samih dodatkov (npr. mleko, sladkor, sirupi …). Na splošno pa lahko rečemo, da ima en espresso (30 ml) približno 1 kcal (4,2 kJ). Ko mu dodamo mleko in sladkor, pa se energijska vrednost poveča. Na primer, ena skodelica espressa z dodatkom 3 g sladkorja vsebuje približno 13 kcal (54,5 kJ).

Če imamo radi kavo z mlekom in črni kavi dodamo 50 ml mleka (npr. navadnega mleka s 3,5 % mlečne maščobe), s tem mlekom zaužijemo tudi približno 2,3 g sladkorja v obliki naravno prisotne laktoze ter nekaj maščob, kar poveča energijsko vrednost napitka.

ENERGIJSKE VREDNOSTI OSNOVNIH NAPITKOV IZ PRODAJNIH AVTOMATOV

Kalorije v kavi iz prodajnega avtomata

AVTOMAT NE DODA SLADKORJA

V ASu se zavedamo vpliva dodanega sladkorja na zdravje, zato, v dogovoru z našimi naročniki, opcijo dodanega sladkorja nastavimo na »nič« in izbiro količine sladkorja prepustimo posamezniku.

Sledite oznaki na AS prodajnem avtomatu “Avtomat ne doda sladkorja”.

Kava brez sladkorja na kavnem avtomatu

VSAK IMA SVOJO NAJLJUBŠO KAVO

Osnovne vrste kavnih napitkov (espresso, espresso, machiato, cappuccino) imajo nizko kalorično vrednost, vendar pa lahko dodatki kot so mleko, sladkor, smetana in sirupi povečajo njihovo kalorično vrednost. Več o sladkorju in napitkih iz avtomata si lahko preberete v našem blogu: VSAK IMA SVOJO NAJLJUBŠO KAVO .

Več vsebin ...