Prednosti AS BIO kave ­čĺÜ #loveAScaffe

Na┼ía AS BIO kava je edinstvena, saj je to prva BIO kava v Sloveniji, s katero si lahko postre┼żete tudi na prodajnem avtomatu. U┼żivaj v trenutku, okusi razliko!

IZBRATI BIO ALI EKO?

Izraza BIO ali EKO sta sopomenki in ozna─Źujeta na─Źin pridelave in predelave hrane pri katerem ni dovoljena uporaba pesticidov, umetnih gnoji ter gensko spremenjenih organizmov.

PREDNOSTI BIO KAVE

AS BIO kava ima ve─Ź prednosti v primerjavi s konvencionalno pridelano kavo:

  1. Biolo┼íko pridelana kava se goji brez uporabe sinteti─Źnih pesticidov, herbicidov in kemikalij. To pomeni, da ne vsebuje ostankov ┼íkodljivih kemikalij, ki bi lahko negativno vplivali na zdravje ljudi ali okolje.
  2. Kmetovanje po na─Źelih ekolo┼íke pridelave spodbuja trajnostno gospodarjenje s kavnimi planta┼żami, ohranjanje narave in biotske raznovrstnosti ter zmanj┼íanje onesna┼żenja tal in vode.
  3. Pridelovalci kave na ekolo┼íkih planta┼żah pogosto upo┼ítevajo stroge standarde za socialno odgovorno pridelavo. Delavci imajo bolj┼íe delovne pogoje, dostop do zdravstvene oskrbe in vi┼íje pla─Źe.
  4. Na ekolo┼íkih planta┼żah se trudijo ohranjati raznolikost kavnih sort, kar pomaga pri ohranjanju tradicionalnih okusov in raznolikosti v svetu kave.
  5. Zaradi naravne rasti rastlin in bolj zdravega ekosistema se tudi kavna zrna bolje razvijejo, kar se odra┼ża v bolj┼íem okusu in aromah.
  6. Ekolo┼íko pridelana kavna zrna vsebujejo ve─Ź antioksidantov in drugih fitonutrintov, ki lahko koristijo zdravju.

V avtomatih vam ponujamo biolo┼íko pridelano kavo, pripravljeno po certificiranem postopku. Vi┼íja kakovost kave pogojuje tudi nekoliko vi┼íjo ceno, vendar se ta kakovost odra┼ża tudi v vrhunskem okusu in koristih za zdravje in okolje.

Ve─Ź o AS caffe BIO si lahko preberete na AS BLOG-u >>>

PRVI S CERTIFICIRANIM POSTOPKOM PRIPRAVE NAPITKOV Z BIO KAVO V AVTOMATIH

Ve─Ź vsebin ...